Οικονόμου Οδυσσέας – Odysseas Oikonomou [1967]

Γεννήθηκε το 1967, στο χωριό Δούβιανη της Δρόπολης, περιφερείας Αργυροκάστρου από Έλληνες γονείς.(ελληνική μειονοτική επαρχεία στα πλαίσια της αλβανικής επικράτειας.) Ζωγραφίζει από την ηλικία τον πέντε ετών. Στην ηλικία τον 14 ετών, τελειώνει το οκτάχρονο σχολείο της περιοχής και μετά από διπλό διαγωνισμό, σε Αργυρόκαστρο και Μπεράτι ,κερδίζει μια θέση στο καλλιτεχνικό Λύκιο “Ajet Xhindole” στο Μπεράτι.

Μετά από τετραετή φοίτηση τελειώνει με άριστα το 1985 τη σχολή. Πρώτος του καθηγητής ήταν ο διακεκριμένος ζωγράφος Sotir Capo «Artist i Merituar”» Το 1990 αποφοιτεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αργυροκάστρου «Eqrem Cabej”. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάζεται ως παιδαγωγός, έχοντας αναλάβει να διδάξει την πρώτη δημοτικού σε ένα σχολείο της περιοχής του.(να μια πρώτη αιτία για τα θέματα που θα τον εμπνεύσουν στην πορεία.) Το 1991 με τη μεγάλη αλλαγή της ανατολικής Ευρώπης, το άνοιγμα τον συνόρων μετακινείται στην Ελλάδα, εγκαθίσταστε στην Αθήνα όπου και ζει μόνιμα έως τώρα. Τότε ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα ως ζωγράφος.

Για διάστημα έξι ετών πραγματοποιεί πολλές ατομικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Αθηνάς ,κυρίως σε Πνευματικά Κέντρα Εκκλησιών και Δήμων.

Το 2007 γίνεται μέλος του Εικαστικού Επιμελητήριου Ελλάδας. Το 2008 λαμβάνει μέρος στην πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής «ΕΙΚΟΝΑ ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗ» που διοργανώνει το Εικαστικό Επιμελητήριο, στην «Τεχνούπολη» του Δήμου Αθηναίων. Το έργο του «moment», επιλέγετε σαν αντιπροσωπευτικό της έκθεσης στη εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» μεταξύ 750 καλλιτεχνών. Το 2010 στον ίδιο μέρος λαμβάνει χώρο πάλι μια πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη» όπου λαμβάνει μέρος με επιτυχία.
el.science.wikia.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

odysseasoikonomouartist.blogspot.gr

Advertisements

About G+D

ARTA GREECE
This entry was posted in ΖΩΓΡΑΦΟΙ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.