Δρίζος Γιώργος – Georgios Drizos [1930]

Ο Γιώργος Δρίζος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε ελεύθερες σπουδές. Έλαβε μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει κάνει επτά ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε πέντε πανελλήνιες του Ζαπείου. Συμμετείχε στην έκθεση «Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι και Χαράκτες» που οργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας στην Κύπρο.
Το 1975 τύπωσε σε λιθογραφίες σειρά από δέκα σχέδιά του με θέμα την κατοχή. Εικονογράφησε μαζί με άλλους ζωγράφους τα ημερολόγια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 1978, 1979, 1980, 1981, 1982.
Το 1980, ύστερα από επιλογή, του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας, και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, του ανατέθηκε να φιλοτεχνήσει τρεις ακουαρέλλες που διατέθηκαν σαν αφίσσες στις χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την προβολή τριών ελληνικών νησιών: Ύδρα, Σκόπελος, Κρήτη (Χανιά).
Κατά καιρούς διετέλεσε καλλιτεχνικός συνεργάτης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Έργα του έχουν: η Εθνική Πινακοθήκη, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ίωνα Βορρέ, το Υπουργείο Παιδείας, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Υπουργείο Γεωργίας, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, το Μουσείο Lohamei, δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισραήλ, Αγγλία.

Advertisements

About G+D

ARTA GREECE
This entry was posted in ΖΩΓΡΑΦΟΙ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.